Spana på lekande aspar i Sävaån, mer info kring samling

Den  23 april kl. 8,00- ca 13.00 genomför vi en aktivitet i samarbete med Sportfiskarna. Anmälan, se nedan.

Mötesplats:  Väg 55 mot Uppsala, ta av höger vid Säva ridcenter. Kör vägen ca 1,6 km till korsning, kör rakt fram genom korsningen till parkering framför stor lada. Där samlas vi senast kl 8.00 och går tillsammans ner till ån.

Tag med dig lunch.

Under 2015 byggdes en fiskväg förbi Vikskvarn och gjorde vattendraget mer tillgängligt för vår landskapsfisk asp. Sportfiskarna berättar om fiskvägen och varför den är så viktig, om aspen som art och varför den leker just här i Sävaån. Vi avslutar uppströms Vikskvarn vid Sävakvarn där vi tittar på nästa definitiva vandringshinder för asp. De som vill stannar gärna och äter medhavd lunch för vidare diskussioner om fiskevård i allmänhet.

OBS! Anmälan till Sven tel 0171-47 41 48, eller mejl SNF Enköping 21/4.
Samarrangemang med Sportfiskarna. Ledare: Sportfiskarna

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.