”Vem har makten över vår mat?” 14 november

”Vem har makten över vår mat?”,

……..eller rättare sagt om matens ursprung. Samtidigt som det talas om surdegar, närodlat och småskaligt, pågår en helt annan utveckling i Sverige och i världen. Det är en utveckling där det är lönsamt att amputera grisens knorr och proppa grisen full med antibiotika. Där den som orsakar stora miljöproblem, har usla arbetsvillkor, dålig djuromsorg och livsmedelskvalitet ändå kan stå som vinnare på matens världsmarknad. Just nu sker en förändring av det svenska jordbruket som kommer att påverka dig betydligt mera än alla dieter, matlarm eller krogtrender. Du ser spåren av förändringen ute i landskapet men också på tallriken. Men hur ska vi kunna välja vår mat, när vi inte vet vad vi väljer och någon annan redan har gjort valet åt oss? Har vi tappat makten över vår matkasse?

Ann-Helen Meyer von Bremen hjälper oss att förstå, kl 19.00 tisdagen 14 november, på Biblioteket, Ågatan, Enköping.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.